top of page

Wat is een Intramuraal Hematoom?

 

Een intramuraal hematoom is een aandoening waarbij er een bloeduitstorting ontstaat tussen de lagen van de aortawand, zonder dat er een echte scheur aanwezig is. Dit kan voorkomen in het opstijgende deel van de aorta dat zich in de borstkas bevindt of in het dalende deel van de aorta dat zich door de borstkas en buik uitstrekt. Hoewel minder bekend dan aorta - aneurysma’s of dissecties, vereisen intramurale hematomen nog steeds aandacht en behandeling. Behandeling van intramurale hematomen wordt steeds bepaald door de specifieke locatie en aanwezige symptomen.

 

Symptomen

 

Intramurale hematomen kunnen pijn op de borst, rugpijn, kortademigheid en andere cardiovasculaire symptomen veroorzaken. Het is belangrijk om op te merken dat de symptomen kunnen variëren en soms afwezig kunnen zijn. Als u deze symptomen ervaart, is het essentieel om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

 

Oorzaken en Risicofactoren

 

De exacte oorzaak van intramurale hematomen is niet altijd duidelijk, maar ze worden vaak geassocieerd met hoge bloeddruk of zware ongevallen. Risicofactoren kunnen ook genetische aanleg en bepaalde medische aandoeningen omvatten. 

Intramuraal hematoom
bottom of page